Torsk er en fantastisk kilde til magert protein, vitaminer og mineraler, men kan fort bli litt tørr den tilberedes. Ved å pensle fisken med pesto og pakke den inn i deilig parmaskinke får fisken ekstra deilig smak og den blir saftig og god.

2 torskefileter á 150-200 gr stk - eller annen hvit fisk
2 ts pesto Genovese
4 skiver Parmaskinke eller annen spekeskinke

Fersk basilikum
2 ss olivenolje
1 sitron
1 ss balsamico
1 fedd hvitløk
1 beger cherrytomater
1 bunt asparges
1 løk
8-10 små poteter - større poteter deles

  • Forvarm ovnen til 180 °C,

  • Lag dressing til grønnsakene ved å blande olivenolje, saften av en sitron, balsamico, hvitløk og 8-10 basilikumblader i en blender eller en stavmikser

  • Del løken i båter og ha dette sammen med poteter og halvparten av tomatene i en ildfast form - tilsett dressingen og bland godt. Krydre med salt og pepper og stek i 20-25 minutter

  • Smør en teskje pesto på hver av fiskefiletene  - surr parmaskinke rundt fisken

  • Ta grønnsakene ut av ovnen og tilsett resten av tomatene og asparges - plasser fisken i formen - ha litt av kraften over fisken før du setter formen tilbake i ovnen og steker videre til fisken er klar - 10-15 minutter avhengig av hvor tykke filetene er

Antall porsjoner 2 personer

Tilberedningstid

1 time

Torsk med ertepuré og sprøstekt bacon er en klassiker. Den hvite fisken, den fargerike søtlige ertepureen og herlig sprøtt bacon - en uslåelig kombinasjon.

Torsk med ertepuré og sprøstekt bacon