Torsk er en lettlaget fisk og i denne oppskriften er det pestoen som topper det hele. Her har jeg valgt pesto av ruccula, men både vanlig pesto og salsa verde smaker rett og slett fantastisk. Vi snakker om en skikkelig lekkerbisken

4 personer

4 torskefilet - beregn ca 200 gr pr pers
2-3 fedd hvitløk
300 gr friske grønne brekk- eller aspargesbønner
1 stor pk ruccola
1 selleristang med blader
1 håndfull pinjekjerner
40-50 gr parmesan eller pecorino
Olivenolje
Salt og pepper

  • Lag pesto ved kjøre ruccola, stangselleri, pinjekjerner og parmesan med en stavmikser eller i en foodprosessor
  • Tilsett oljen slik at blandingen blir til en litt tykk krem
  • Hakk hvitløken og stek den i olje i et minutt
  • Ha i torskefiletene strø over litt salt og tilsett 1 dl vann
  • Sett på lokk og la fisken dampe på svak varme i ca ti minutter
  • Samtidig koker du opp en kjele med vann og 1 ts salt
  • Tilsett aspargesbønnene og kok de i et par minutter til de er al dente, litt tyggemotstand
  • Dander bønnene på tallerken, strø over noen flak gormetsalt og litt god olivenolje
  • Ha fisken over og avslutt med en god dæsj av pestoen

Vanlig pesto er også himmelsk godt til denne retten for ikke å glemme salsa verde
Server retten som den er eller med dampede nypoteter, bulgur eller qinoa

orsk med chorizo og paprikasaus Hvit fisk og chorizo = sant. Torsk, kveite, breiflabb eller styggen selv, steinbit. Og paprikasaus da...! Veldig digg til.

Torsk med chorizo og paprikasaus

Torsk en papillote

Torsk en papillote

Pesto basilikum

Grønn pesto

Tapas saus

Salsa Verde

Transelate »