Lekker og fargerik torskemiddag hvor persilleskummet gjør stor stas på både torsken og risottoen - rett og slett en herlig smakskombinasjon

300-400 gr torskefilet
2 ss smør
Salt og pepper

2 dl risottoris

1 bunt bladpersille
1/2 fedd hvitløk
2 1/2 dl grønnsak- eller kyllingkraft/fond/buljong
1/2 dl melk

Risotto

  • Lag risotto etter anvisning på pakken

Persilleskum

  • Kok opp kraften med hvitløk og hakket persille. La den småkoke i ti minutter - kjør kraften med en stavmikser
  • Spe kraften med melk og smak til med salt og pepper. Hold sausen varm
  • Rett før servering, kjør sausen med stavmikseren igjen slik at det skummer godt

Fisken

  • Stek fisken på middels+ varme i smør i 2-3 minutter - legg på lokket og la fisken ettersteke på svak varme til den er ferdig (til den flaker seg - topp med litt olivenolje og grovkvernet pepper

Dander de ulike elementene og server gjerne et godt glass hvitvin til retten

Antall porsjoner 2 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Torsk med ertepuré og sprøstekt bacon er en klassiker. Den hvite fisken, den fargerike søtlige ertepureen og herlig sprøtt bacon - en uslåelig kombinasjon.

Torsk med ertepuré og sprøstekt bacon

Transelate »