Her har vi Tex-mex med en artig vri som gjør det enkelt å servere til en hel gjeng. Stabelen kan bli høyere eller lag to dersom det blir mange til bords. Og kjøttdeigen kan byttes ut med kylling eller svin, eller lag den som en ren vegetarrett. Bytt ut og tilsett akkurat de ingrediensene du liker aller best. Godt blir det uansett.

500 gr karbonade- eller kjøttdeig
1 løk
4 fedd hvitløk
1 middels stor søtpotet
3 tomater
1 ts malt spisskummen
1 ts chilipulver
Salt og pepper
1 kvast frisk koriander
750 gr ost
5-6 tortillas – gjerne grove

  • Forvarm ovnen til 200 ºC

  • Hakk løk, hvitløk og tomater og rasp søtpoteten

  • Brun kjøttdeigen sammen med løk, hvitløk og krydder

  • Tilsett søtpoteter og stek i 5 minutter. Fjern pannen fra varmen og tilsett hakket koriander

  • Legg en tortillalompe på et stekebrett med bakepapir og legg på et lag med kjøttblandingen, tomater og ost. Fortsett til du ikke har mer fyll igjen Avslutt med en tortilla toppet med litt ost

  • Stekes i ca 20 minutter - sett gjerne på grillelementet de siste 2 minuttene

    Server med det tilbehøret du liker best som salsa, jalapenos, rømme eller guacamole

Antall porsjoner 4+ personer

Tilberedningstid

45 minutter

Her er en nydelig oppskrift på hjemmelaget salsa som er et must til taco, tex-mex, grillmat eller som dip. Enkelt, fort gjort og best av alt, den er supergod. Du lager den på ti minutter.

Hjemmelaget salsa

Avokadosalsa Guacamole

Avokadosalsa Guacamole

Urtesausen Salsa verde er et fabelaktig følge til fisk, lyst kjøtt, poteter og grønnsaksretter

Salsa Verde

Transelate »