Spicy tex mex tortilla suppe med kylling. Dette er suppen du skal lage når du trenger noe varmende og er perfekt hvis du har kyllingrester liggende.
Tortillasuppe med kylling
INGREDIENSER
1/2 dl olivenolje
2 rødløk
4 fedd hvitløk
1 paprika
2 ts chilipulver
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts cayennepepper
1 ts sukker
1 boks hakkede tomater
1 l kyllingkraft/buljong eller fond
Salt og pepper
3-400 gr kyllingfilet
Oliven
1-2 maistortillas
Tortillachips
Frisk koriander
1-2 avokado
FREMGANGSMÅTE
-
Hakk løk, paprika og hvitløk. Skjær tortilla og kylling i strimler
-
Varm olivenolje på middels varme i en gryte eller kjele
-
Tilsett løk, hvitløk og paprika og la det surre under omrøring til løken er blank og myk
-
Tilsett chilipulver, cayennepepper, koriander og spisskummen, og la dette surre i ytterligere et par minutter
-
Ha så i kyllingkraft og hakkede tomater
-
Kok opp og skru så ned varmen - la suppen småkoke med lokk på gløtt i ca 15 minutter
-
Ta kjelen av varmen og kjør suppen glatt med en stavmikser (eller dropp denne delen)
-
Ha i kylling, oliven og tortillas i suppen og la det småkoke i ytterligere ti minutter - smak til og juster med salt, pepper og sukker
-
Server suppen toppet med hakket koriander, knust tortillachips og avokado i biter
TIPS
Du kan også ha en dærsj rømme på toppen og litt lime
Andre ingredienser du kan ha i suppen er mais og bønner.
Vil du lage suppen som vegetar bytter du bare ut kyllingkraft med grønnsakskraft og kyllingen med bønner