Tzatziki er grekernes stolthet og en dressing vi kan benytte til langt mer enn bare gresk og tyrkisk mat. Ikke minst til fet fisk er tzatziki en innertier, og absolutt til lam og svinekjøtt.

1/2 liter yoghurt naturell eller gresk yoghurt 
1 agurk
2 fedd hvitløk
Salt og pepper
1 ss olivenolje

  • Fjern kjernen i agurken med en teskje og rasp den på et rivjern - dryss over salt og la det renne av i et dørslag i 30 minutter
  • Ha yoghurten i et kaffefilter og la også dette renne av i 30 minutter
  • Bland agurk og yoghurt med finhakket hvitløk og smak til med salt og pepper
  • Topp tzatzikien med litt olivenolje
  • Tips; både hakket mynte og litt sitronskall gjør seg godt i tzatziki

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 min

Mangosalsa med chili og koriander

Mangosalsa med chili og koriander

Transelate »