Ett sikkert vårtegn er at den norske aspargesen er å finne i butikkene og det må vi nyte til fulle. Asparges er næringsrik, kalorifattig, fiberrik, inneholder B-vitaminer og mye mer som er bra for oss. Benytt sjansen når den er her og lag mange gode retter med asparges. Flere tips til høyre. Velbekomme!

1/2 vannmelon
2-3 tomater
Litt gressløk
Sitron

  • Skjær vannmelin og tomater i biter
  • Bland sammen med hakket gressløk
  • Skvis over litt sitron

  • Alternativ; bytt ut sitron med balsamico og gressløk kan byttes ut med frisk mynte

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

3 timer

Asparges med hvitløkssmuler. Hvitløkssmulene piffer virkelig opp aspargesene og blir en supergod forrett eller som tilbehør ved siden av kjøtt eller fisk.

Asparges med hvitløksmuler

Fargerik forrett som facinerer. Asparges med chorizo og egg. Her er det rom for mange varianter så prøv deg frem med reker, spekeskinke, ristede sesamfrø eller bare en tvist sitron - Asparges med bløtkokt egg

Asparges med chorizo og egg.

Bacongrillet grønnsaker - Dette er velsmakende tilbehør som jeg fant oppskriften på i et dansk magasin. Det smaker godt til både lunsj og middag, kjøtt og fisk. Stekte grønnsaker pent bundet i bacon er ikke minst en god måte å få barna til å spise grønnsaker ;)

Bacongrillet grønnsaker

Pasta med asparges og reker. Er du glad i både asparges og reker så vil denne retten garantert bli en ny favoritt. At den er gjort i en fei er bare et pluss

Pasta med asparges og reker

Deilig aspargessuppe med sprøstekt spekeskinke eller bacon. I sesong bruker vi fersk asparges, men ellers går det fint med asparges på boks. Deilig det også

Aspargessuppe

 

Transelate »