Fantastisk fargerik laksemiddag. Med sin varme rosa farge, fine røyksmak og den irrgrønne sausen blir dette en visuell lekkerhet og antageligvis en ny favoritt i heimen.

350-400 gr varmrøkt laks
6-8 små poteter
Timian
Laubærblad
1 brokkoli
1 fedd hvitløk
1 ss smør
1 liten løk
3-4 dl kyllingkraft
1 kvast dill
Salt og pepper

Brokkolisaus

  • Del brokkoli i biter, finhakk løk og hvitløk
  • Surr løken i smør til den blir blank - tilsett hvitløk og surr i 1-2 minutter
  • Ha i brokkoli og tilsett kraften - kok i 15 minutter
  • Kjør sausen med stavmikser og smak til med salt og pepper - la den putre på svak varme til servering - rør jevnlig

Laksen

  • Varm laksen i ovnen på 100° C i 15-20 minutter tll den får en kjernetemperatur på 45 grader

Poteter

  • Kok potetene møre i vann med pepper, laurbærblad, timian, og havsalt. (eller andre urter)
  • Hell av vannet og ha de over i en ildfast form med 2 ss olje
  • Stek de i 10-12 minutter på 220 grader til de får en gylden farge

Topp retten med litt dill

Antall porsjoner2-3 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Risotto med varmrøkt laks er en fantastisk rett som er gjort på kort tid. Benytt gjerne risotto med sopp eller asparges som passer ypperlig til fisken

Risotto med varmrøkt laks

Pasta med røkelaks, sitron, persille og rømme. - En superlekker og sunn pastarett som faller i smak hos de fleste. Perfekt på travle dager for du lager sausen på like kort tid som det tar å koke pastaen og vi får de gode smakene på enklest mulig vis

Pasta med røkelaks

Røkelaks, nypoteter og pepperrot er bestevenner så her har du en sikker vinner

Røkelaks med nypoteter og pepperrot

Transelate »