Hjemmelagde vårruller er en stor favoritt hos mange og sammen med eggeris blir dette en supergod middag. Eksperimenter med forskjellig fyll, både kjøtt, fisk og vegetar.

1 pk filodeig
500 gr kjøttdeig
4 dl ris (jasmin- eller essenzaris)
1 løk
1 rød chili
1 gulrot
1/4 hodekål
2 ts sesamfrø
3 egg
1 dl nøytral olje
1 dl Hoisin saus
Søt chilisaus - til servering

  • Sett ovnen på 220 grader

  • Kok ris etter anvisning på pakken - sett til side når klar

  • Finhakk løk, chili og kål og rasp gulroten

  • Stek kjøttdeig sammen med grønnsakene på middels varme til kjøttdeigen har fått litt farge

  • Tilsett hoisin sausen og sesamfrø og stek videre i et par minutter

  • Pisk egg i en skål

  • Legg et par spiseskjeer med fyll på hvert ark filodeig og pensle kantene med egg

  • Rull deigen over fyllet og brett så inn sidekantene før du ruller ferdig - legg rullene på stekebrett med skjøten ned

  • Varm opp olje i en panne og stek vårrullene lett på alle sider

  • Legg de over på stekebrett og stek ferdig i ovnen i 5-6 minutter

  • Visp egg sammen

  • Stek risen i litt olje i en panne i 3-4 minutter - lag en grop i risen og tilsett egget. Rør jevnt og tilsett mer og mer ris i blandingen. Smak til med salt og pepper

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Grillspyd med kylling på en seng av fargerike grønnsaker. Bruk de grønnsakene du liker best for alt passer. Som tilbehør anbefales søtpotetfries med aioli

Grillspyd med kylling

Kylling satay er superenkel rett som både store og små setter pris på. Med flere spennende sauser og en frisk salat er det bare å kose seg.

Chicken Satay

Transelate »