Nok en italiensk klassiker som er fantastisk godt. Roastbeef av kalv med tunfiskdressing på norsk eller vitello tonnato på italiensk. Dette er herlig sommermat, forrett eller middag. Den sarte smaken av det møre kalvekjøttet sammen med den deilige salte tunfiskmajoensen blir nærmest magisk.

4 personer
500 gr kalvefilét eller stek
1 gulrot
1 løk
1/4 sellerirot
4 fedd hvitløk
1 dl hvitvin
1/2 l oksekraft/fond eller buljong
1/2 ts rosmarin
1 laubærblad
1 ss hel pepper
1 sitron
2 ts salt
1 pk ruccola

Tunfiskmajones
1 boks tunfisk
1/2 tube lettmajones
1/2 boks creme fraiche
3 ss hakket kapers
3 ts sitronsaft
Cayennepepper
Salt og pepper

  • Dersom kjøttet ikke er bundet opp, så surr bomullshyssing rundt til en så jevn stek som mulig
  • Brun kjøttet i en varm panne til den får en fin brunfarge
  • Fres hvitløk, gulrot, selleri og løk i en kasserolle med litt olje
  • Legg steken på grønnsakene og tilsett vin, kraft, salt, pepper, rosmarin og laurbærblad.
  • Kok opp og la kjøttet trekke til det har en kjernetemperatur på 55 grader
  • Avkjøl kjøttet

Tunfiskmajones

  • Bland majones, creme fraiche, kapers og tunfisk med stavmikser
  • Smak til med salt og cayennepepper samt sitronsaft
  • Dander roccola på hver tallerken og legg kjøttet i tynne skiver over
  • Fordel tunfiskmajones over roastbiffen og avslutt med grovraspet/høvlet parmesan og kapers
  • Dryss over litt maldonsalt, olivenolje og pepper

Servér med godt landbrød

Brødkrutonger og ristede pinjekjerner er også godt å toppe denne retten med

Carpaccio er oksefilet i syltynne skiver som nærmest smelter i munnen. Carpaccio lages av både rått kjøtt, fisk, skalldyr og til og med frukt.

Carpaccio av oksefilet

Focaccia

Focaccia