Med en herlig kombinasjon av smaker er Waldorfsalat klassiskt tilbehør til kalkun, kylling og svinekjøtt. Salaten stammer fra det legendariske Hotel Waldorf Astoria i New York. Det finnes et utall varianter av waldorfsalaten og den utvikles stadig, men denne oppskriften er, om ikke originalen, den klassiske varianten

4 epler
3 stilker stangselleri
75 gr valnøttkjerner
2 dl majones
2 dl kremfløte
Sitron
Druer
Bladpersille
Salat

  • Skjær eple, stangselleri i biter og del druene i to
  • Visp kremfløten til krem og bland den sammen med majonesen

  • Bland alt sammen og smak til med sitronsaft

  • Pynt med bladpersille/salatblader, valnøtter og druer

Du kan også tilsette annanas i terninger eller granateplekjerner. Og du kan bytte ut majones med creme fraiche

Antall porsjoner6 personer

Tilberedningstid

20 minutter

Fylt kalkun med tilbehør - Om du skal lage høsttakkefest á la thanksgiving eller, skal ha kalkun til selskap eller nyttårsaften så er det viktig å ha det rette tilbehøret. Her finner du oppskrift på både kalkunen, stuffingen/fyllet, tranebærsaus og fløtesaus. Og tips til poteter. Av kalkunrestene lager du en skikkelig god kalkunpai

Fylt kalkun med tilbehør

Jeg har sansen for søndagsmiddager hvor kjøttet står i ovnen og kjøkkenet fylles av deilig duft. En ovnsstekt kylling er en sånn type rett og med godt tilbehør kan du samle hele familien rundt bordet å ha en herlig avsluttning på uken.

Ovnsstekt kylling

Coleslaw er kanskje mest brukt som tilbehør til grillmat, men det passer til alle typer kjøtt. Her er oppskrift på to ulike typer som du kan variere med.

Coleslaw