Når du er sliten og sulten eller bare har lyst på noe godt som også er raskt å lage er det ingenting som slår et sofistikert ostesmørbrød. Dette har sin opprinnelse fra Irland og ble opprinnelig tilberedt med kaninkjøtt. Fattigfolket hadde ikke råd til kjøtt så de måtte klare seg med kun osten. 

4 porsjoner

4 skiver surdeigsbrød
1-2 dl creme fraiche eller rømme
4 eggeplommer
4 dl revet cheddar ost
1 ss sterk sennep
1 ss Worcestershire saus
Havsalt og pepper

  • Rør sammen alle ingrediensene til en litt tykk masse
  • Skjær brødet i ca 2 cm tykke skiver
  • Stek skivene i ovnen i 8-10 minutter på 200 grader
  • Ta de ut og legg på et tykt lag med røren
  • Sett skivene tilbake i ovnen og stek til de får en gylden overflate

Drypp over et par dråper Worcestershire sauce og så har du verdens beste ostesmørbrød som også er perfekt følge til for eksempel supper og salater

Ostesmørbrød Croque Monsieur

Ostesmørbrød Croque Monsieur

Fylt brød

Fylt brød