Schnitzel av kalv, svin eller kylling. Schnitzel eller Wienerschnitzel er raskt og enkelt å lage og har mange spennende muligheter for deilig tilbehør. 

400 gr kalv, svin eller kyllingkjøtt
4 ss hvetemel
1 egg
2-3 dl strøbrød/panko

5-6 poteter
100 gr frosne erter
Vårløk

1/2 glass kapers
4 ss smør

  • Kok potetene i usaltet vann
  • Dersom kjøttet ikke er skjært i tynne skiver, benytt en kjøtthammer til å banke det slik at du får en jevn tykkelse på det
  • Start med å strø litt hvetemel på kjøttet - dypp det så i pisket egg før du avslutter med brødrasp/panko
  • Stek filetene på middels/høy varme til paneringen får en fin og gylden
  • Smelt smør i en kjele og tilsett finhakket sjalottløk. La det surre i et par minutter - tilsett kapers
  • Hell av vannet på potetene og la de dampe tørre - tilsett erter og finsnittet vårløk - tilsett litt melk dersom mosen blir for tørr - salte og pepre

Dandér og servér

 

Rødspette, asparges og reker - Stjerneskudd -Rødspette, asparges og reker - Stjerneskudd

Rødspette, asparges og reker - Stjerneskudd

Transelate »