Schnitzel av kalv, svin eller kylling. Schnitzel eller Wienerschnitzel er raskt og enkelt å lage og har mange spennende muligheter for deilig tilbehør. 

2 personer

600 gr kalv, svin eller kyllingkjøtt
2 poteter
1 pastinakk
1 løk
1 charlottløk
1 gul-, eller rødbet
1 gulrot
1 søtpotet
1/2 glass kapers
4 ss smør
2 ss olje
1 egg
1/2 pk strøbrød

  • Sett ovnen på 220 grader
  • Skjær alle grønnsakene i grove terninger
  • Legg de i en ildfast form, tilsett litt olje, salt og pepper og stek i 25-30 minutter
  • Kjøttet skal være i tynne skiver. Kyllingfilet deler du i to på tvers
  • Bank kjøttet med en kjøkkenhammer så du oppnår en jevn tykkelse på kjøttet
  • Dypp kjøttet i pisket egg og vend det så i brødraspen
  • Stek filetene på middels/høy varme til paneringen får en fin og gylden
  • Smelt smør i en kjele og tilsett finhakket charlottløk når smøret har fått litt farge
  • La dette surre i 4-5 minutter og tilsett så et halvt glass med kaper (ikke kraften)

Dandér og servér 

Tips! Bruk hva du vil av rotgrønnsaker. Det aller meste passer godt til denne retten. Kapers er syrlig og passer utmerket til, men liker du ikke kapers så bytt gjerne sausen med en annen saus eller dressing som du liker. Salsa verde eller paprikasaus er gode alternativ 

 

Svinefilet

Svinefilet

Laks i butterdeig eller innbakt laks. Dette er en superlekker rett som smaker fantastisk, ser flott ut og vil slå an når du skal ha gjester.

Laks i butterdeig eller innbakt laks

Transelate »