Det geniale med wok er at det ikke er én oppskrift, men mer en "ta-det-du-har-i-skapet" rett, så dette er kun én mulighet. Selve wok-sausen kjøper jeg i butikken og jeg bytter ofte ut jasminrisen med fullkornsris. Lettvint, god og sunn mat.

2 kyllingfileter
1 pk sukkererter
2-3 vårløk
1 rød paprika
3 dl fullkornris
1 kvast bladpersille eller koriander
1-2 pk woksaus - for eksempel Lemongrass, Teriyaki eller Hoisin 
1 håndfull cashewnøtter

  • Skjær kyllingkjøttet og grønnsakene i strimler
  • Rist cashewnøttene i en tørr panne - sett til side
  • Kok ris etter anvisning på pakken
  • Stek kyllingen og grønnsaker på høy varme i litt olje - ikke ta for mye av gangen
  • Når alt er stekt tilsettes woksausen

Servér med ristede cashewnøtter og hakket persille eller koriander på toppen

Antall porsjoner2-3 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Wok med biffkjøtt. Det beste med wok er kanskje at det er så enkelt og greit å lage. At det også er utrolig smakfult gjør det til en favoritt. Genialt!

Wok med biffkjøtt

Kyllingwok - Å woke er en rask og sunn måte å lage mat på. Du får sprø, fargerike grønnsaker og kan variere med de ingrediensene du har og hva du liker. Hele poenget er å benytte en veldig varm wok eller stekepanne.

Kyllingwok